torsdag 31 maj 2012

Vila och biltvätt!

I dag blev det en vilodag ingen träning bara en lugn promenad till jobbet och lite stretch efteråt mycket skönt! Var ganska lugnt på jobbet i dag också men tiden sprang på ändå så vipps var klockan fem och jag tog en sväng med pappa till Jula och handlade ett tält (mest för att ha något överhuvudet om det blir skit väder nere i Varberg) tvättat bilen har jag hunnit med att göra eller rättare sagt sanera den från alla döda djur som satt på front och vindruta. Nu är jag nästan färdig packad vilket känns väldigt skönt, vi sticker ganska tidigt i morgon och jag hoppas verkligen att det inte är super köer när vi ska hämta Rocco. Men men det är väll bara att bita i det sura äpplet i så fall. Nu blir det sängen så man orkar upp i ottan natt natt!!

onsdag 30 maj 2012

Smack Tempo!!!

Idag började jag dagen (efter en god natts sömn) med en riktigt god frukost, stor talrik med gröt, banan, bär, kanel och mjölk en macka med hör och häpna färskost ägg bannan!!! och kaviar det ni (fick tippset av en polare vet inte om han vill bli nämnd så jag säger inte vem det var :-)) men gott är det trotts allt. En dubbel espresso slank ned med nom nom nom!!

Så då har man debuterat på tempo!! Riktigt kul (men jobbigt) var det har ju försökt att få till min sitt ställning i några dagar men tycker fortfarande att jag inte får ut allt tryck i pedalerna. Men men lite justeringar här och där ska nog göra susen. Banan var en ganska flack en några små kullar man skulle ta sig över men i det stora hela låg jag i bågarna hela vägen :-) inge problem med ryggen eller att det drog i baksidan häller så jag kan nog höja sadeln lite till. Som sagt det känns som man sitter lite lågt och att jag därmed inte får ner kraften riktigt men kul var det, hämtade upp en tempohjälm innan jag åkte i väg till Lunda. Det blev en Giro Selector riktigt skön och mysig ;-) helt vindstilla inuti (passade riktigt bra en kal kväll som denna, skit vad jag frös när jag hoppade ur bilen fort fort upp på cykeln och började värma. Mamma och pappa kom och tittade i dag med, det är riktigt trevligt att dom kommer ut och hejar och fotar eller bara är där som stöd STORA TUMMEN UPP FÖR MINA FÖRÄLDRAR!!! Och man ska inte häller glömma min syster som ställer upp och langar till dom flesta långloppen jag åker på nu förtiden hon ska också ha en massa tummar :-)
Själva loppet då kändes lite segt i starten men när jag kom igång tyckte jag att det tuffade på riktigt bra och jag hade 41.54km/h i snitt det är jag riktigt nöjd med, med tanke på att det var min första tempo tävling på en cykel som jag inte sitter hundra på, en stor klapp på axeln till mig själv!!! 

Nom nom nom!!

 Jesper fick hjälpa till och justera nya hjälmen lite innan start!!

 Hej vad det går :-)

Visar tänderna vid målet antar att jag tog i lite då!?



Rullar ner lite efter målgång!!

tisdag 29 maj 2012

Premier på Slicen!!!

Fick några fler timmars sömn i natt och vaknade av mig själv vid 5 rycket, gick upp och satte mig och trampade lite på tempohojen (som stod på trainern i köket). Det kändes ganska bra tyckte jag :-) sen blev det en god frukost och en liten cykeltur till jobbet, kände mig ganska pigg fram till lunch men sen blev jag riktigt trött i både ben och huvud. Planerna var att sticka till Ursvik och leka lite i skogen men med min trötta skalle skulle det nog inte gå så bra tänkte jag, så jag och Micke tog en sväng på asfalten i stället. Jag på tempo och Micke på racer, blev en tur på nästen 1,40 med stundtals ganska högt tempo (blev en del stop också för justering av styre och sadel :-)) det är inte lätt att veta hur man ska sitta?! men tror jag börjar  närma mig lite nu. Var riktigt kalt att cykla i kväll och man skulle nog kunnat haft ett underställ på sig, hoppas det vänder igen snart och att det blir lika varmt och skönt som det var i helgen. Längtar riktigt mycket till fredag då vi ska åka till Varberg (kanske inte så mycket till själva bilresan ner men att få tävla och att vara ledig. Tog ledigt från fredag tom. tisdag så det blir ju nästan en liten mini semester det är ju ledigt på onsdag (nationaldagen) Nu blir det en tidig säng gång och säkert upp tidigt i morgon bitti :-)

 Ser ju allt annat än pigg ut när jag satt och körde i morse!!


 Micke lagar en punka!

Ja passade på att fota lite :-)

Ganska rak i ryggen :-)    

måndag 28 maj 2012

Seg måndag!!!

Blev inte många timmars sömn i natt, så jag var riktigt seg i morse och har varit det hela dagen. Huvudet har känts som bly och jag har nog inte varit riktigt vaken tror jag :-). Tog en Powerwalk till jobbet i morse och det kände faktiskt ganska skönt!! Stretchade lite när jag kom till jobbet sen kändes benen bra iaf. Var ju ganska varmt och gott på morgonen men på eftermiddagen var det en ny is tid ute, kul när man har tunna shorts på sig bara. Tur att ja la ner min varma tröja så man inte behövde frysa om överkroppen iaf.
Väl hemma så har jag suttit på trainern och försökt ställa in Slaicen (Tempohojjen) ska ju debutera med den på Onsdag är det tänkt. Riktigt kul ska det bli!!!
Nu ska Stefan sova och hoppas på att jag är riktig pigg i morgon så kanske man tom. kan köra ett morgon pass :-) natti natti!!!

På väg till jobbet (är gladare än jag serut :-))

   

söndag 27 maj 2012

Tempot vilken flopp!!

Jahopp å var det dax att köra tempo, hade väll inga höga förväntningar med tanke på hur prologen gick. Värmde upp ordentligt men kände mig lite risig i magen, och hade svårt att dricka utan att känna mig riktigt uppsvälld och mätt. Men jag tänkte det blir bättre, det blev det inte den sista km trodde jag att jag skulle spy. Men ska inte skylla på magen bara, jag var riktigt ofokuserad och det funkade inte alls, gjorde riktigt mycket missar och till råga på allt var det en gubbj...l som var ute och gick i skogen precis där jag skulle köra så jag fick tvärnita och tappade massa fart :-( aja som sagt mycket ofokuserad och harig utför. Har massa att tänka på nu fattar inte varför jag inte kan sparka igång kroppen utan det ska ta en låååång stund innan jag kommer i gång. Nu har i alla fall magen kraschat totalt och jag har riktigt ont (som vanligt) men jag har i alla fall hunnit tvätta kläder och cyklar samt sprungit 14 km i hyfsat tempo (4,10). Testade Löparöinserna till mina X-Kross bågar lite mörkare linser men även fast det blev mörkt på slutet så såg jag riktigt bra i dom RIKTIGT NÖJD!!  Nu ska jag försöka sova lite (om det nu går med den satans magen)


 Kittad för löptur!!!  

lördag 26 maj 2012

XC:et (Borlänge Tour)!!

Efter en god natts sömn var vi uppe vid 07,30 och började äta lite frukost, och bara strosa runt lite innan det var dax att börja värma upp inför dagens XC lopp. Jag gjorde ju en riktig kass prolog så jag fick starta långt bak, kändes inge vidare när jag värmde upp benen kändes riktigt kass!! Men det kanske blir bättre tänkte jag och försökte fylla huvudet med positiva tankar, gjorde en bedrövlig start åter igen problem med att få i pedalen och benen kändes som överkokt spagetti. Var nästan sist i väg av dom 23 startande och där bak vill man inte ligga, fick kliva av cykeln 3 gånger under första varvet för att folk framför körde så långsamt uppför att jag höll på att köra över dom. Men efter några ryck kom jag förbi och började så smått klättra upp i fältet hade hela tiden folk framför som jag körde i kapp och om benen började kännas bättre och bättre och det gick fortare och fortare efter en stund kom Gunnar i fatt (lite senare än vad jag hade trott från början vilket bara är bra antar jag) och jag tänkte jag försöker väll hänga med då :-) och det gjorde jag vilket stärkte självförtroendet riktigt mycket!! är fortfarande riktigt harig i dom snabba nerförslöporna men det blir nog bättre när jag får linser (som funkar) och eller mina inlägg till X-Kross Glasögonen så jag ser perfekt (nu kör jag helt utan och det är inte optimalt precis) hur som helst kom jag i mål som nummer 7 och det är jag ganska nöjd med, med tanke på min dåliga start. Jag har ju som sagt stora problem i starten, och jag börjar fundera på om det faktiskt sitter i huvudet!? Det går ju bra efter ett tag och i dag var jag riktigt stark uppför (med ett undantag på en grusbacke men det var nog mer problem med fästet än att jag var seg) Så i kväll blir det lite eftertanke och tidigt i säng och ladda om inför tempot i morgon, jag har inget att förlora direkt och kommer försöka satsa så mycket det går bara!

Vårt camp, tält från X-Kross och Aktivitus flaggorna vajar fint i vinden :-)  


 Uppvärmning (var lite kyligt på morgonen!)
Vi bor riktigt fint med utsikt över vattnet!

På jakt!!! Tempodräkten från Giordana är både snygg och skön :-)!! 

fredag 25 maj 2012

Prologen!!

Jaja vad ska man säga?! har aldrig gjort bra ifrån mig på korta lopp och dagens var inget undantag heller!
Jag har svårt att köra sena starter, man har stressat hela dagen och suttit i bilen i några timmar för att komma upp och hinna provköra banan för att sen ta en paus i några timmar och sen ska man tävla. Det funkar inte för mig och i dag blev det en riktig flopp, tyckte det ändå kändes ganska bra på uppvärmningen och när jag stod på startlinjen kändes det också helt ok, men sen när jag startade strul med att få i skon i pedalen och allt kändes bara kast och det var det med över 30sekunder efter på den korta streckan helt otroligt dåligt. Efter detta misslyckande satte jag mig på trainern en stund och varvade ner för att lite senare sticka ut och provköra morgondagens bana, kan ju bara säga att känslan var ju inte bättre direkt, men men i morgon är en nya dag och jag hoppas jag får sova lite i natt kan vara min brist på som denna vecka som börjar ta ut sin rätt.
  

Ätardag och upplandscupen!!

I går hade jag en riktig svullar dag :-) men ingen fara på taket har nog legat lite lågt i början av veckan så jag tog igen lite. Blev mycket nötter och russin nam nam. I natt fick alla fall i hop nästan 8 timmars sömn vilket kändes bra när ja vaknade (det har varit alldeles för lite av den varan på sistone) pigg och glad. Grymt väder är det ju med så det ska bli kul att åka till Borlänge och första tävlingsdagen på Borlänge Tour :-) Packade det mesta i går radan så jag kunde ta det ganska lugnt i morse. Stack ut och sprang en 45 min innan frukost och en stunds stretchande fick kroppen på bra humör nu blir det ett lagom intag av föda inför prologen i kväll.

Var ute i Knivsta i går kväll och körde upplandscuppen, kul bana men man skulle nog ha haft 29:an riktigt snabb utan några direkt stökiga partier, det var ju premier för 26:an och så här i tävlingsfart kändes det lite ovant i början och jag gjorde en riktig praktvurpa men men inga skador tappade luften lite bara inget annat. När jag väl kom igång igen så kändes det bättre och bättre för varje meter och det gick fortare och fortare så jag höll samma avstånd till Jesper och Simon förutom det jag tappade på vurpan förstås. Saknar dock att kunna låsa cykeln från styret, men annars tycker jag den funkar riktigt bra.


    

torsdag 24 maj 2012

26" och ett nytt tillskott till familjen :-)

Jahop i går kväll plockade jag ihop min Flash classic 26" för att köra en liten prov tur i morse, kan inte påstå att skillnaden mellan 26" och 29" är särskilt stor (i alla fall inte var jag han känna på dom ett och ett halvt varv jag han köra på banan i morse, innan det blev punktering och jag fick rulla hem) men men påt i gen i morgon eller senare idag rättare sagt. Det har blivit en del sena nätter nu på sistone och tidiga månar, inte den bäst vilan kanske men jag har inte fått dagarna att räcka till denna vecka :-(, men jag känner mig pigg och kry och laddad inför helgen och Borlänge tour!
I dag kom så äntligen våra team kläder och en stor sten föll från mitt bröst, känns riktigt skönt att vi äntligen kan tävla i våra rätta kläder och att vi slipper tänka på detta längre!
Bussen är också på gång och den ska förhoppningsvis göras nästa vecka, så då kan jag släppa det med och förhoppningsvis bara koncentrera mig på att tävla och träna.

Tempodräkten den sitter som ett extraskinn, taaaajt men det går att andas ;-)

Ja och så till tillskottet :-) Jag har gått och blivit med Tempohoj och det blev så klart en SLICE (Cannondales tempocykel), träffade Fredrik Swahn i söndags efter Duathlon loppet (som han för övrigt vann!) och vi började prata lite om Slice:en som han körde på och det kröp fram att han hade en sparsamt använd hemma. Jag fick hans kort och ringde redan i måndags och vi bestämde att jag skulle komma i dag eller i går eftersom klockan nu i skrivandes stund har passerat tolv. Sagt och gjort jag packade en väska med pedaler, skor och hjälm och plockade upp mina kartläsare som för dagen hette Micke och Anton och så bar det i väg till Uppsala. Efter lite prat och en massa justerande av sadeln (uppåt en hel del) och styret så tyckte jag att jag satt hyfsat (antar att jag har en heldel justerande kvar att göra) och jag slog till så nu står den hemma och jag har lite smått panik med 6 stycken cyklar i min lilla 38 kvadratmeters lägenhet är det nu väldigt trångt.

Slice!! HED hjulen passar riktigt bra på den!! Nu ska vi bara byta vevar, bromsar och växlar :-)
och köpa en grym tempohjälm!!


tisdag 22 maj 2012

Vila och möte med dietist!

I går tog jag en välbehövlig vilodag, det var ganska lugnt på jobbet också så det blev verkligen vila. Har tänkt ganska mycket på duathlon tävlingen som jag körde i söndags och tyckte verkligen det var roligt, mer folk som hejade och dom flesta stannade och hejade fram dom sista över mållinjen. En riktigt trevlig stämning :-) Har också funderat på vad jag kunnat åstadkommit med en tempo/triathlon cykel? På onsdag ska jag upp till Uppsala och provköra en SLICE (Cannondales tempocykel) och det jkäns ju riktigt spännande. Får se om jag kan klämma in några fler duathlon tävlingar framöver, då ska jag träna mer på växlingen där jag tappade mycket tid nu.
I går kväll träffade jag också en dietist det var både intressant och givande, kändes skönt att få prata av sig lite samt att jag nu har någon att bolla lite med.
Nu på morgonen körde jag att monark pass men tycker det är väldigt tråkigt att sitta inne när det är så fint väder ute så i morgon sticker jag nog ut och kör i stället :-)

söndag 20 maj 2012

Väsby Duathlon!!!

Ja i dag var det då dax för mig att debutera i duathlon, riktigt spännande faktiskt och var ganska taggad i morse när jag steg upp. Men först stack jag ut med Jonathan en liten stund och körde lite MTB på Rundby banan inget jätte ansträngande bara lite kul cykling bara!
Efter det trampade jag hem och fyllde på med lite lunch innan jag åkte ner till centrum och gjorde några ärenden. Var nog först på plats vid starten och kunde strosa runt lite och köpte lite duathlon prylar så som ett par elastiska skosnören och en nummerlapps hållare. Efter en liten stund kom mor och far som skulle hejja och fota lite, även Micke med familj kom förbi samt syster.
Loppet då?! Jo jag var lite stum i benen (som vanligt) men efter en km löpning gick det riktigt bra sneglade lite då och då på klockan och jag låg på 3,30 - 3,40 tempo första fem km, så kom då växlingen något som jag inte visste hur det skulle gå! Ur skorna kom jag fort men sen fumlade jag väll lite väl länge med cykelskorna, hjälm och glasögon. När jag började trampa tänkte jag "hur ska detta gå" benen kändes riktigt sega efter löpningen men det släppte efter några hundra meter och jag började få upp farten, satt ända framme på spetsen på sadeln händerna så djupt jag kunde i bocken och bara köttade på! Det var riktigt kul faktiskt även fast det sved i benen hela vägen från start till mål (fick till och med köra om folk med tempo hojjar) och jag plockade några placeringar på cykelmomentet. När jag kom tillbaka till växlingen och hoppade av cykeln trodde jag att jag skulle ramla om kull höger benet bara veksig och jag var stel som en pinne ända ner till min plats, nu gick det lite fortare att byta till löparskorna igen och i väg tyckte jag höll ett ganska bra tempo, låg runt 4 min/km på det avslutande löpmomentet. kutade in på en 18:e plats totalt 5:a i motions klassen (körde motionsklassen för att jag inte ville betala 150:- extra för en engångs licens) så jag är nöjd! (Med tanke på att jag hade 75km MTB Race i benen från dagen innan!) 
Väl i mål stod även Peter och Maria och väntade på mig, riktigt kul att så många kom och hejjade :-)
Tack alla!!
Tack till dagens fotografer Micke, Mor, Far och Åsa!
Nu fick jag blodad tand, så nu ska racen säljas och göra plats för en tempojonne!! :-)

Lite fix!

Uppvärmning!

Starten!


Det sved redan dom första metrarna på cykeln :-)!

Sista metrarna på cykeln (tog ett djuuupt andetag där!)



Ser lite ansträngd ut ;-)

Långa Billingeracet!!

I fredags var det dax att packa och dra ner till Skövde för att tävla lite, efter en riktigt dålig natt med bara 4 timmars sömn masade jag mig ur sängen och tog en liten löpar tur. Blev en 40 minuters runda mest för att jogga igång benen och kroppen efter torsdagens race.
Sen var det bara att packa och börja rulla i väg via Spånga och en liten promenad med hunden, och sen hämtade vi upp syrran innan vi stack iväg. Väl nere stack Rocco, Jesper och Jonathan iväg och cyklade lite medan jag satte mig inne på trainern och trampade lite (tyckte det var lite kalt ute.)
Lördagen bjöd på fint väder och lagom värme, blev lite stressigt innan start eftersom jag glömde min Garmin dator i bilen och fick cykla upp hela vägen från stan till bilen som stod uppe på berget :-) (var riktigt uppvärmd när jag kom till starten iaf.)
Mitt stora problem denna säsong har varit att jag inte kommer i gång för än en bit in i racen och samma visa denna gång, hade ingenting i benen uppför första stigningen och hamnade långt efter. Det blev att i princip ligga och jaga hela racet. Kändes inte helt hundra i skogen i häller tyckte jag inte hade något flyt alls och det blev en del missar, ca 25 km in i racet började bakhjulet släppa på trycket och jag var tvungen att stanna och fylla på lite. Jag tappade såklart en del på det och fick jaga lite till, i mitten av racet låg jag i en klunga och fick vila lite men folk droppade av och snart var jag ensam igen jaga jaga (det var skönt att kunna se klungorna framför mig och att man faktiskt kom närmare gjorde att moralen stannade) kom i kapp och vila lite sen påt igen bara. Till slut hade jag jobbat upp mig till 4 plats och hade 2:an och 3:an precis framför mig, detta var på toppen av sista stigningen och jag hade gått på riktigt hårt uppför (kanske lite för hårt) det blev en spurt in i mål och jag hade tyvärr inget kvar i benen så 4:a i går lite lagom uppskrapad efter en liten vurpa (som enligt vittnen var riktigt snygg). På kvällen när jag kom hem blev det en liten löpar runda och i dag ska jag göra debut och tävla i duathlon :-) ska bli spännande.

 Löptur fredag morgon!

Jag och Jesper på väg ner till Skövde!
 Starten!

 Målgång!
  

torsdag 17 maj 2012

Vila och Ottarstrampet!!

I går hade jag planerat att sticka upp till Gunnar och köra TT på hans VM bana men jag prioriterade att vila och åkte hem till mitt ex och min hund. Det blev en god middag och en lång promenad samt lite film. En bra vilo dag fast jag satt en liten stund på monarken också, mäst för att värma upp så jag kunde stretcha lite efter.
Hej Sötnos!!!

I dag stack jag och Jesper upp till Björklinge för att köra Ottarstrampet 5 mil på en 2,5 mils bana. Men innan jag åkte till Jesper passade jag på att åka förbi Johan Stegfors och Hämtade upp ett par X-Kross glasögon!
Jag kan inget annat säga än att dom är GRYMMA!! såg helt perfekt med dom ingen imma, inga reflexer bara klart å fint under hela loppet!! Ska göra en längre recension inom kort!
X-Kross Glasögonen här med röda mirror linser!!
Grymma!

Snygga bågar rätt färger!!

Loppet då det var en kul bana och benen kändes riktigt bra! Jag och Jesper jobbade på bra och en efter en droppade av bakom, till slut var vi bara 3 kvar jag, Jesper och en kille från Norberg (som för övrigt körde riktigt hårt på flacken) men vi fick en lucka till honom på slutet. Men en liten tabbe som jag nog får ta på mig höll på att ställa till det. Jag skulle gå om Jesper och samtidigt bytte han spår och det blev lite trångt så jag for ut i skogen och gjorde en snygg face plant rätt ner bland kvistar och pinnar (blir nog en fin fläskläpp i morgon :-)) och tappade både Jesper och killen från Norberg. Men skam den som ger sig, upp på cykeln lite små förbannad och i väg! Såg ju både killarna framför mig så jag köttade på ordentligt och han upp Norbergs grabben och körde om och fick lucka på en gång, den höll jag ända in till mål och Jesper var bara 13sek framför mig så jag är nöjd (hade dock varit kul att spurta lite om segern :-)).

Känns som formen kanske kommer lite sakta nu och jag hoppas jag har samma känsla i kroppen och benen på lördag med, självförtroendet fick en skutts i rätt riktning i alla fall och det är väll aldrig fel!  

tisdag 15 maj 2012

Det vänder!!

I går tog jag en vilodag och åkte till Vallentuna och hälsade på en kompis, vi tog en promenix och han bjöd på en smarrig espresso. Var också en sväng till naprapaten som frisk förklarade mig och sa att det var fritt fram att springa, super tänkte jag eftersom jag har tänkt att prova på duathlon på söndag.

I morse var jag uppe vid 5 rycket och hoppade i löparskorna och stack ut på en runda, gick lite segt i början men ångade på bra när värmen kom och fick ihop 9km med strax över 4min/km i snitt. Hade en liten känning i höften på slutet (som faktiskt satt i hela dagen) men inget som störde nämnvärt. Det var värre med magen som inte ville vara med riktigt i dag, jag blir så seg när magen inte funkar men den blev lite bättre till kvällen. Det var ju dax för KM 2 i MTB Täbys serie, men efter dagens magbesvär kände jag mig inte så taggad och det kändes segt när jag provkörde banan som för övrigt var skit rolig rent utsagt!! Mycket bök och stök precis vad jag behöver :-)
Hängde med bra tyckte jag! Ja Ville och Ludde var det ju inte mycket att göra åt men jag hade en kul kamp med Jesper, Riktigt kul och jag glömde bort magen en stund :-) Lyckades inte ta Jesper i dag men som sagt riktigt riktigt kul!!
Tycker att det går bättre och bättre nu både teknik och självförtroendet börjar så sakta komma tillbaka, nu ser jag verkligen fram emot att köra Billinge racet till helgen! Och som det ser ut nu ska hela teamet med ner (Jonathan har varit skadad i nacken och var osäker på om han skulle köra, men det verkar gå åt rätt håll även där så vi håller tummarna för honom)    

söndag 13 maj 2012

Sko recension!!!

Ja jag tänkte ta och recensera dom skor som kom i fredags och som jag provkört under helgens båda race. Det passade ju perfekt att jag körde både landsväg och MTB då :-).
Jo i fredags kom ett paket med två par GIRO skor, ett par Code (MTB) och ett par Factory (landsväg). Måste säga att jag är väldigt nöjd båda paren sitter som gjutna på mina fötter och så har dom olika inlägg för hålfoten som gjorde att dom satt super bra på min fot, tog dom direkt ur kartongen bytte till det ilägget som var störst (har ganska hög hålfot) och racede. Inga skav inget kläm bara riktigt sköna och styva, sulan är Easton EC90 uniderectional carbon sula. Det kanske inte är dom lättaste skorna på marknaden men dom är långt ifrån dom tyngsta!
Code väger in på 360g stl. 43 (vägd av mig)
Factory väger in på 260g stl. 43 (vägd av mig)  

Kan bara säga tummen upp för GIRO:s nya skor!!
FACTORY!


CODE!

Eskilstuna XC och Roslagsvåren!!!

Jahopp då var det snart söndag kväll och denna helg har passerat, men jag har hunnit med att sitta en del på sadeln dom senaste dagarna. Efter torsdagens TC (test cykel) pass fick jag lite blodad tand och gick upp vid fem rycket i fredags och körde TC 60/120 (60 sek hårt och 120 sek vila) gick riktigt bra åter igen inga fantastiska siffror men moralen fanns där och jag körde alla utan att stanna (fast det sved riktigt mycket i benen) och det kändes riktigt skönt efteråt. På kvällen efter jobbet var jag hos optikern (en ny) och gjorde en ny undersökning och nya linser är beställda, har gått hela veckan utan linser och har inte använt glasögonen häller bara för att vänja mig utan och det funkade mycket bra. Sen på kvällen bjöd mor och far på middag, men när jag kom hem därifrån upptäckte jag att jag glömt min dator hemma hos dom så jag tog en promenad och hämtade den (blev en tur på 2 timmar lite drygt) var ganska skönt ute och är jag kom hem igen var jag lagom uppvärmd för att stretcha lite.

Så var det lördag och vi packade bilen och stack till Eskilstuna för race, vädret var väll sådär så i sista stund gasade jag upp till mor och far och hämtade deras tält. Det skulle visa sig vara ett smart drag för det verkligen öste ner stundtals. Men det var en riktigt kul bana och den hade varit ännu roligare om den varit torr. Men det var ju lika för alla :-) efter provkörningen såg man ut som ett lermonster så en snabb avsköljning av cykeln och in i startfållan. Tänkte att jag försöker hänga med Ville och Gunnar så gott det går och jag hängde med fram tills vi kom en bit in i skogen fattar inte hur dom kunde få fäste i leran?? (Både Gunnar och Ville är så grymt mycket vassare tekniskt än vad jag är för att inte tala om att båda är starka som oxar) så jag tog mitt tempo och satsade på att behålla tredje platsen och det gjorde jag. Det bästa av allt var nog att jag nu såg mycket bättre och inga mankemang med cykeln, så nu ska jag ta mig ur svackan och fila på tekniken så blir det nog bra det här :-)

Blev så taggad efter lördags racet så jag bestämde mig för att köra Rolsgsvåren och debutera på landsväg.
Sagt och gjort upp med tuppen i morse och drog hem till mor och far (starten går inte långt från där dom bor) hoppade på cykel och tänkte rulla ner till starten för att anmäla mig. Då smäller tuben i bak och jag tänker jahopp vad gör jag nu då? (har inget reserv hjulpar) Knallar hem till föräldrarna och ringer Micke som jag redan väckt en gång i dag och frågar snällt kan jag få låna ett par hjul av dig? Han svar stöön jäsp  när kommer du? Nu!! säger jag starten går om 45 minuter! Ok! säger Micke och jag skickar mamma för att anmäla mig och själv hoppar jag i bilen och åker till Micke! väl hemma så byter jag kasset och rullar ner till starten! lite halvt stressad.
I början var det väldigt jobbigt måste jag säga ovan att cykla i klunga och lite sliten efter lördagens race, men efter en stund släpper allt och jag bara glider med. Benen känns bra och jag har inga problem att hänga med och hjälpa till med farten samt jaga i kapp utbrytare. Men säg den lycka som varar för evigt när det var ca 5km kvar missar jag ett potthål och får en framhjulspunka, hejdå gruppen!!! Och ingen reservslang hade jag häller så jag fick snällt stå och vänta till det kom en snäll farbor och gav mig en slag och så stack jag i väg igen, tappade ca 10:o minuter på detta men men. Jag är nöjd med dagen och det känns som det vänder nu :-)
En tredjeplats nöjd med tanke på vilka som jag hade framför mig :-)

Tror benen vägde 1 kilo mer efter tävlingen innan duschen :-)
Vårat camp!!
Vid starten!!

Pappa fick en actionbild på mig i alla fall!!

Lagom sur!!

Efter racet!
  

torsdag 10 maj 2012

En strimma hopp och en ny sponsor!!

Efter nästan 4 dagar med vila (bara promenerat lite) så klev jag i dag upp på monarken som jag inte har använt på väldigt länge, tyckte det var dags att ta tjuren vid hornen och bara köra! Sagt och gjort, körde en lite längre uppvärmning och sen körde jag 4:or 3st med 2 min vila i mellan och mellan 3:an och 4:an körde jag 10 min aktiv vila innan jag körde 3 till måste säga att det gick bra! Körde alla 6 intervallerna utan stopp och en extra minut på sista. Det ska dock sägas att jag körde på ganska blygsam watt men det var länge sedan jag kunde köra alla utan vila i någon och att jag inte gav upp känns som ett stort steg i rätt riktning, inte minst för självförtroendet :-) Belönade mig själv med en god sallad efteråt.

En annan boost är att jag idag blev en sponsor rikare!! Känns också riktigt bra. Snapp Off som dom heter gör löstagbara rattnav främst avsätt för bilracing men det är ju ett riktigt bra stöldskydd också. Kommer ha ett sådant nav i min bil för beskådning inom kort!

I dag fick jag också chansen att träna huvudet riktigt mycket :-) När jag kom till jobbet låg det en påse på borde med nybakade kanelbullar som fyllde rummet med en behaglig doft :-) Inte röra bara titta (har givit mig själv godis, bullar, kak förbud resten av säsongen med vissa restriktioner) absolut inget på vardagar. tittade surt på påsen och gick och bytte om, efter några timmar när jag kom in på kontoret igen låg där tre påsar till!! Vad i h......e var ju bara att knalla därifrån igen :-) och lagom till trefikat kom en stor chokladask. Men inga snedsteg i dag (stolt över mig själv)

The bottom is nod!!!

Just nu känns det riktigt riktigt dåligt!! Efter en riktig skit helg med bara strul bestämde jag mig för att ta en paus, har inte tränat på hela veckan (har varken haft lust eller ork) knappt öppnat dörren till cykelrummet. Har bara försökt vila så mycket det går och tänka lite positivt (vilket inte har varit det lättaste) har bokat en tid hos en ny optiker får se om dom kan lösa mina jätte problem med linserna (måste finnas några som ska passa mig) eller om jag måste börja cykla med glasögon.
I söndags var det ju katastrof allt bara snurrade och var suddigt, försökte att ta ur linserna men det funkade inte häller så jag klev av (det var ingen ide att cykla och kanske krascha för att jag inte ser var jag sätter framhjulet). Var verkligen inte stark häller orkade inte ens följa med i starten vilket inte gjorde att självförtroendet blev bättre direkt :( så just nu tror jag inte jag kan sjunka längre ner (vilket är positivt kanske).
Har haft mycket stöd av familj, vänner och arbetskamrater denna vecka vilket har känts väldigt bra! STORT TACK TILL ER ALLA!!!
På lördag ska vi tävla igen, har väll inga förhoppningar men kommer åka ner ändå bara för att röra på mig.    

lördag 5 maj 2012

Vilket Skit!!!

Har varit stressigt som attans på jobbet denna vecka (kort vecka med mycket jobb) så jag har helt enkelt inte hunnit med att blogga något.

Men i torsdags körde jag lite i Runby spåret och jag provade att köra på Furious Fred (däck) och det kändes riktigt bra faktiskt även fast det bara var 2,0:or bra fäste både fram och bak (med lite justering på trycket) och sen rullade dom riktigt lätt!! Nackdelen var dock att jag tyckte det blev lite stötigt men det är nog bara en vanesak.

I fredags stack jag ut på en lite runda och åter igen i Rundby spåret, denna gång körde jag på Racing Ralph 2,1:or men tyckte inte det flöt på lika bra rullade mycket tyngre och fästet var inte bättre i alla fall. Så jag åkte och köpte ett par Furious Fred till och krängde på. 

Så till dagens bravader!! Uppe redan vid 5 rycket gjorde frukost och packade bilen (ar en liten stund att bära ner alla prylar nu när man inte bor på bottenvåningen längre) Jesper kom vid 6,30 rycket och vi packade om bilarna och började glida in till stan för att hämta upp Peter och rulla vidare mot Hjo. Väl nere i Hjo provkörde vi bana som var torr och fin. Men tyckte inte det kändes bra kände mig stel och litade inte riktigt på cykeln. 

Starten blev en smärre katastrof (får verkligen inte till mina starter) men jobbade upp mig så jag tog rygg på Per (dagens tvåa), nerför fick han en lucka men det knaprade jag in uppför så det kändes ju ganska bra förutom att varje gång jag körde över en lite större ojämnhet pös det lite oroväckande ur bakhjulet. Och inför varvningen så var det inte mycket luft kvar där bak så jag var tvungen att stanna och fylla lite (och så klart tappade jag Per och några till) Sen var det bara att börja jaga igen väll uppe på tredje platsen igen ute på andra varvet sa det kras och min sadel gick sönder, fick stanna igen och försökte få stil på den men det gick inte. Det resulterade att jag fick halv stå resten av hela racet (nästan 4 varv) och jag trampade in som 4:a mer sur än trött!

Har lyssnat runt lite och kan nog få låna en sadel och ev. en sadelstolpe så jag kan tävla i morgon i alla fall. Aja blev en trevlig kväll med god mat och Girot på tv:en! 


Kaffe paus + bensträckare! 


 Middag och Girot!

Efter rätt!!