onsdag 29 februari 2012

Storkok och tungt styrkepass!!

Vilken morgon det blev! Vaknade med ett ryck kvart i sju (glömde sätta på larmet i går kväll) Blev att kasta sig i bilen och köra till jobbet utan frukost eller min vanliga morgon rutin, dessutom tänkte jag köra ett morgon pass men det sketsig ju ganska rejält :-). Kom iaf. i tid till jobbet!
Höll mig till lunch utan mat drack lite kaffe så hjärnan blev lite gladare :-) men det gick bra. Fick besök av syrran i dag och vi gjorde ett storkok, blev en grymt god gryta (lägger upp receptet snart) och en massa matlådor.
Efter detta blev det lite mjölkskummar träning, bjöd syrran på en cappuccino som fick tummen upp :-) börjar lära mig det där med att skumma nu.

Sen blev det att hoppa upp på Monarken och köra ett styrkepass hårt och svettigt som vanligt (precis som det ska vara). Syrran roade sig med att ta lite bilder :-)

Fick ta fram den stora wokpannan i dag :-)  

God cappuccino!!
(Inget löv än dock) 

 Faghting face!!

Fokus på EM Fokus på VM!!! 

tisdag 28 februari 2012

4:or och en riktig brakfrukost!!

Skulle ju träna tidigt i dag, men kom upp lite sent så jag körde 3 stycken 4 minutare och drog ner vilan till 2 minuter i stället, kändes lite segt till en början men släppte när värmen kom. Körde ju ett ganska hårt pass i går kväll och kom isäng lite sent, så lite stel var man ju :-)

Sedan blev det en riktig god frulle hade ju köpt lite färskkorv med 97% kött riktigt gott med lite mozzarella och grönsaker, samt en skål med yoghurt, grädde, bär och nötter/frön.

Nu blir det att sticka till jobbet, men först en espresso!!

Några 4:or blev det :-)

 Grym frylle!!

måndag 27 februari 2012

Bussen hemma!!

I dag har jag hämtat bussen som vi ska köra runt i Sverige och kanske någon tripp ner till Europa med?! Har också hunnit med att köra ett pass på Monarken, och haft besök av Jonathan nu på kvällen. Blev en sen middag i dag men ska försöka ta mig upp vid fem rycket i morgonbitti för att lida lite till :-). 

Bilen då ja den är vit och lagom stor, nu ska den bara pimmpas med reklam och lite lampor här och var så man ser var man åker :-) tyckte den var lite mörk inne i kupén så får stoppa in lite dioder vid fötterna och i alla små fack som finns överalt så man ser vad som ligger där. Annars är jag hel nöjd med den känns som att köra personbil fast lite högre bara. (Takräckorna ska ju självklart bort dom med) Ska fundera på något smart system hur vi ska transportera cyklarna i den? det blir att sätta sig ner och rita lite, borde få in en 7-8 stycken iaf. Plus allt annat som man vill släpa med sig så som reservdelar, värktyg osv.
Men som sagt jag får sätta mig ner och tänka och rita lite så kommer jag nog på någon smart lösning till slut.
 Front med krombåge (blir andra ljus i den).

Från Sidan (kommer nog bli lite roligare hjul till sommaren.) 

Snett bakifrån tonade rutor med galler på insidan bra inbrottsskydd,
blir ett godkänt larm installerat snarast också!   

Här ska det väll få plats lite cyklar :-)

Tidig morgon med mage/rygg träning!

Kände inte för att cykla i morse så jag körde ett mage/rygg pass istället. Tog en lugn morgon och en god frukost. nu är det snart dax att sticka till jobbet.
Ser fram emot kvällen då jag ska hämta bilen kanske även titta på en lägenhet, spännande :-)

 Kul att balansera på pilatesbollen :-) 

God frukost :-)

söndag 26 februari 2012

Vilodag med god mat och mer fisk.

Kände att det kanske var dax att ta en vilodag nu, sagt å gjort har bara slappat och inte haft en tanke på träning i dag. Började dagen med att knalla ner till laxodlingen och bättra på lagret med fisk blev nästan 6 kilo lax att släpa hem, tror jag har så det räcker ett tag nu :-).
Sen blev det att packa och åka hem till mor och far, tog även en sväng ner till väsby centrum och fikade lite med Micke.
Och så fick jag ta en sväng förbi Arlanda och hämta upp syrran som kom hem från Malta.
Blev också en trevlig middag med familjen mycket trevlig och framförallt gott!!

Nu sitter jag i soffan hemma och har gjort veckans matlådor och ska nog hoppa i sängen, i morgon ska jag försöka köra ett pass innan jobbet, och efter jobbet ska jag hämta bussen som ska transportera teamets cyklar runt Sverige i sommar.

Mer om den i morgon!

 God frukost!!

Mer fisk :-)

 Alltid lika tråkigt att åka härifrån :-(

 Micke ser riktigt nöjd ut måste ha varit en mycket god latte, själv körde jag på en dubbel espresso med en liten bit mörk choklad.

 Förrätt: Rökt vildsvin och ål.

 Varmrätt: Oxfilé med örtsmör och sallad.

Efterrätt: Smör och kanel stekta äpplen med vaniljgrädde och färska bär.

lördag 25 februari 2012

En riktigt lugn och skön kväll!!

Tog en lång och skön bastu med en massa stretching, riktigt skönt!
Nu är jag mätt efter en riktigt god middag och lite dippade grönsaker tog ett glas rött till detta och nu ska jag bara slappa på soffan. 
Snart börjar ju James Bond :-)

Härligt med en varm brasa!

Förrätt!
Avokado och räksallad med creme fraiche och riven citron.

 Varmrätt!
Ungstekt lax med skaldjurssmör och sallad.

Ett glas rött med lite dipp och grönsaker.
(Ritz smaskar mor och far på till sin ost)

Duathlon träning första passet.

I dag var jag uppe med tuppen eller kanske före t.om, tänkte ju sticka tidigt till landet (tränings tävlingen blev inställd p.g.a.. sjukdom krya på dig Gunnar!!) för att köra lite duathlon träning. Steg upp klockan 05,50 vaknade faktiskt innan klockan ringde konstigt eftersom jag gick och la mig 01,30 i natt (blev lite cykel mek efter träningen i går), så jag passade på att köra Maria till jobbet skulle ändå tanka bilen var ju nästan på vägen juh :-)
Sen stack jag vidare upp till Fogdö, väll framme var det ju bara att hoppa i cykelkläderna och köta på. Tror faktiskt jag cyklat igenom alla väderlekar som finns, Det började bra med lite sol sen kom det lite moln, regn, snö, det blåste också riktigt skumt, det kom hårda kastvindar från sidan, motvind så man nästan stannade, i nästa sekund hade jag medvind, ja så höll det på i dom nästan 2 timmarna (1,53) jag låg och tröck på vägarna runt Elmsta och Grisslehamn, var ju ganska blöt minst sagt när jag var klar.
Så efter cyklingen fick jag lift av min kära far (som också filmade lite dom sista metrarna på mitt cykelpass) från stora vägen ner till huset (det var så isigt så jag ville inte cykla ner) började redan i bilen att ta av mig alla blöta cykelkläder för att springa in i huset och hoppa i lite torra löparkläder och så ut igen på en mil löpning. 

Faktiskt riktigt nöjd med denna första duathlon träning, hade 30 i snitt på cykeln och milen sprang jag på 40 blankt, fuskade lite med att dricka en 33:a RedBull under passet annars var det bara vatten. Å andra sidan med ringa 4 timmars sömn och en väldigt fattig frukost (ville inte ha något som låg och störde i magen) så tycker jag att jag ska vara ganska nöjd :-)

Blev en sen lunch efter som jag och mor åkte in till Grisslehamn och skulle handla lite fisk i den lokala fiskboden (tyvärr hade dom stängt på laxodlingen som vi nästan har som grannar). Men jag kom därifrån med massa godsaker, jag köpte lite färsk torskfilé, en hel röding, och lite abborrefilér  nom nom. Sprang också förbi den lokala ICA handlaren där vi hittade rökt vildsvin från trakten och lite annat köttigt så nu till veckan blir det massa goda grytor och lite fisk med kanske :-)

Snart ska jag hoppa in i bastun och stretcha lite, och jag tycker jag kan vara värd ett glas rött efter maten i kväll eller?! :-) 

Sista metrarna på cykelpasset.
Min kära far är lite skakig på handen (ska köpa en pinne så han kan stödja kameran på nästa gång)

Plaskblöt! 

 Nöjd efter avklarat träningspass :-)

 Massa god saker nom nom!

fredag 24 februari 2012

Fredags mys med underbara vänner och monarken.

Fredag!!!

Började dagen med en stor frukost (vi skulle ju kasta däck i dag så jag tänkte fylla upp ordentligt). Ägg, bacon, chorizo, yoghurt, bär, grädde osv, mätt blev jag i alla fall :-)

Efter jobbet drog jag en sväng till stan för att byta lite saker och tittade in på Monteriva och köpte ett rengöringskitt till min kaffemaskin, alltid lika roligt att knalla runt i den butiken och titta på all fina vill ha saker dom har där. Nästa kaffepryll blir en sumplåda, min glasslåda får duga så länge :-).
Efter det blev jag så sugen på en kebabbsallad så jag plockade upp en på vägen hem nam nam.

Var också och hämtade två nya skönheter till min samling, ett par komplement/reserver till ENVE hjulen.
Vet inte om valet av ekrar var ett misstag men det går ju alltid att byta i värsta fall valde comp ekrar istället för Revolution ekrarna men jag valde styvheten istället för vikten denna gång.

Så ramlade det in lite folk på kvällskvisten först ut var Micke som jag bjudit över på lite kaffe provning (fick MVG på kaffet) så det blev några koppar.
Sen kom Maria och Peter, en riktigt trevlig fredagskväll tycker jag :-) som jag avslutade med ett hårt pass på monarken (inget fredags mys utan monarken och svidande ben).

Super frukost bra när man ska kasta däck (typ en sådär 400 stycken).

Nya tillskott till familjen :-)

Peter och Micke diskuterar ambassader i Minsk :-)  

Vet inte men jag tyckte denna bild var värd att visa en som pinar sig på en testcykel medans den andra ligger i soffan och äter ostbågar och dricker öl :-) (Du är för GO Peter!! love you!!) 

 Fredags mys!!!


torsdag 23 februari 2012

Bil hem men ett tuft styrkepass istället.

Det blev ju riktigt vår väder nu på dagen, varför kunde inte det kommit lite tidigare? Lånade firmabilen hem idag tänkte passa på att tvätta jobbkläder och hade ingen stor väska med mig till jobbet, dessutom tänkte jag köra ett lite hårdare pass när jag kom hem.
Så det blev ett pass med styrkeintervaller på TC:n (testcykeln) kändes ganska tungt i början men det släppte lite efter två intervaller och det flöt på riktigt bra sedan :-). Nu ska jag stretcha och sova, i morgon kommer det lite sommardäck till jobbet någonstans mellan 300 - 600 :-) Blir nog en stadig frukost med mycket protein och fett, är sugen på lite god fet korv kanske med bacon och ägg, lite turk yoghurt och bär med nötter också? Vi får se vad det blir :-)




På lördag blir det ju race i Norrtälje ska bli riktigt kul att köra och efter det vidare till landet, ser ut som att mor och far kommer upp med, vilket är bra för då är huset varmt när man kommer likaså bastun :-)




En helvetets cykeltur!!

Vilken morgon!! Upp som vanligt vid 05,15 slå på kaffemaskinen och steka lite frulle. Tog min vanliga skål med yoghurt, grädde, bär och nötter men Jag kände mig lite för mätt efter den. Aja inte mycket att göra åt den saken nu, och tittade ut där snön vräkte ner och jag konstaterade att det blåste väldigt mycket, dessutom åt fel håll. På med alla kläder och jag tänkte hela tiden glöm inte stänkskärmen, drog i mig en espresso och hoppade på cykeln och stack iväg. Hade hela tiden en känsla att jag glömt något vilket jag blev varse när jag cyklade igenom första vattenpölen och det kändes som någon stod med en vattenslang och sprutade mig på rumpan, vist f....n stänkskärmen. Jahopp dyngsur redan innan jag lämnade Solna och med hård motvind en frukost ända uppe i halsen samt en heldel snö som piskade skönt i ansiktet tog jag mig till jobbet. Nu är jag varm igen och kläderna och cykeln får torka till kvällen hoppas på bättre väder då :-)

onsdag 22 februari 2012

Vad hände med vädret?

Det som var så fint i morse, torra vägar och lagom kallt. Men när jag skulle hem från jobbet var det långt ifrån torrt, och jag som lämnade stänkan hemma. Jag var minst sagt blöt när jag kom hem, men men det är som det är. Nu är cykeln ren och fin och kläderna hänger på tork, man får väll hoppas att det slutar regna tills i morgon bitti eller så får jag rota fram regnbyxorna och ta regnjackan, å andra sidan att cykla i dom kläderna blir ganska varmt, och man blir ju nästan lika blöt som om man kör med vanliga kläder skillnaden är att man blir blöt innefrån så vad spelar det egentligen för roll? Kläderna torkar ju innan jag ska hem igen så det blir nog vanliga överdragsbyxor och jackan.

Var hemma hos Klas en sväng på kvällen och provade lite skor riktigt sköna, så sådana får det bli några par av :-) 

Ser ut som jag ska ta en sväng till Norrtälje i helgen och köra lite träningsrace om inget oförutsett händer.
Sedan tänkte jag fortsätta upp till Fogdö (Mina föräldrars landställe) för lite mys i bastun och framför brasan, kan nog bli skönt efter racet.

 Tor och ren När jag kom till jobbet :-)


nte lika torr och definitivt inte ren när jag kom hem :-)

 Sko provning i full gång:-)

 Snygga och sköna Giroskor mumma!!

  

Bra sömn och köttig tröskelintervall.

I natt fick jag sova lite bättre, blev hela 7 timmar men det kändes ändå ganska segt att gå upp. Väll uppe blev det en liten skål med yoghurt, grädde, bär och lite nötter, tog även en dubbel espresso efter att maskinen blivit varm :-). Gjorde mina vanliga bestyr som att ställa mig och steka bacon och ägg och hoppa i cykelkläderna. Blir ingen träning efter jobbet i dag så jag passade på att kötta en tröskelintervall till jobbet i stället gick bra körde lite hårdare uppför så det skulle svida ordentligt (och det gjorde det!) höll ett hyfsat tempo med ett snitt på 32km/h ca kanske var espresson som gjorde susen? :-) Väl framme blev det andra frukosten fyllde på med ägg och bacon :-) blir väll att trycka ganska hårt hem med har lite brådis,

tisdag 21 februari 2012

Dålig sömn och en tuff träningsdag!!

Tokig natt gick och la mig vid 22.30 i går kväll, men när klockan blev ett på natten utan att jag somnat tröttnade jag och gick upp och började pilla lite på cykeln, plocka lite i skåp och slänga saker som jag inte behöver eller som bra var skräp. Vid tre tiden kände jag mig lite trött och gick och la mig igen och vaknade av klockan som ringde 05.30 var förvånansvärt pigg så jag hoppade i cykelbyxorna stälde mig och stekte bacon och ägg, gjorde en liten skål med turkisk yoghurt, grädde, bär och nötter. Jag slog i gång kaffe maskinen vid tre tiden innan jag gick å la mig så den var varm å go, blev en dubbel espresso nam nam. Baconen och äggen fick följa med till jobbet. Kände mig pigg efter kaffet så jag köttade på ordentligt la mig på tröskeln efter några minuters uppvärmning och blev 35 minuters tröskelpass till jobbet med lite spurter i uppförsbackarna.
Var ju inte det roligaste vädret direkt i morse, var ju ganska blöt och skitig när jag kom fram, tur att vi har en slang på jobbet så man kan spola av både cykel och cyklist.
På hemvägen tog jag det lite lugnare även fast jag gasade ganska bra ändå, väl hemma blev det en snabb tvätt av cykel och sen hoppade jag på Monarken för att lida lite till och lida gjorde jag tungt tungt tungt men nöjd nöjd jag var klar.

Nu ska jag glo på tv och förhoppningsvis får jag sova mer i natt.
Skitig cyklist framme på jobbet i Väsby.

Ny tvättad cykel hemma i Solna.


Tungt och svettigt precis som det ska vara :-)
Riktigt nöjd efter dagens träning!




 Dagens middag blev pestokyckling med mozzarella och sallad såklart :-)
(Blev några Västerbottenostskivor på också riktigt gott).

måndag 20 februari 2012

Hård träning och tacomiddag LCHF style!

Jahopp så var det måndag igen. Helgerna går alldeles för fort, men det är ändå kul att komma till ett arbete där man har roligt, gör ju att det går väldigt mycket lättare att gå till jobbet även på måndagar. 

Körde ett skapligt hårt träningspass i dag och börjar närma mig den styrkan jag hade i slutet av förra säsongen, vilket är bra med tanke på att jag är nästan 4kg lättare nu. Träningen börjar gå riktigt bra och jag känner mig både gladare och piggare än bara för några dagar sen. Dom senaste veckorna har jag varit lite låg och trött men det börjar vända nu.

Har varit och tittat på en lägenhet i Väsby också, och jag hoppas kunna byta snart så jag kommer närmare jobbet och kan ägna mer tid på kvalitativ träning istället för massa tid på att pendla till och från jobbet.



Riktig god Tacomiddag!! (Recept under "minkost/LCHF") 


Svettigt och hårt men det går åt rätt håll nu :-)

 
  

söndag 19 februari 2012

Sköna söndag och så en liten video :-)

Var lite seg i dag efter allt dansande i natt, det känns i benen att man använder andra muskler när jag sladdar runt på dansgolvet :-).
Så jag körde mina 4:or nu på kvällen, hade ju familjen på besök var riktigt trevligt (fast pappa inte fick något socker till hans espresso). Det gav jag nämligen bort till Micke i går samt två kassar med andra matvaror som jag inte äter längre. så nu är jag hans officiella sponsor :-).
Har passat på att göra matlådorna för veckan med, så slipper jag tänka på det.

4:orna ja? det funkade riktigt bra i dag (fast benen var lite slitna) provade att sänka kadensen lite och la på lite tyngre istället kändes mycket bättre :-)
Nu är det en ny vecka med nya utmaningar längtar faktiskt lite :-)
Bra pass trots geleben :-)

God middag!
Parisare med Västerbottenost och ägg.
Såklart en god sallad till och lite ramlösa.
En liten video på en vanlig kväll på dansgolvet :-)
Ursäkta den dåliga ljudupptagningen!